Van harte gefeliciteerd met je verjaardag

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dat is hartstikke leuk om te horen wanneer je jarig bent. Het is een erg net gezegde om tegen een jarige job te zeggen, maar dat mag de verjaardagspret natuurlijk niet drukken! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag kun je tegen vrijwel iedereen zeggen die jarig is, of diegene nu een hele goede vriend is of een kennis. Het gezegde ‘van harte gefeliciteerd met je verjaardag’ vindt zijn oorsprong in iemand feliciteren met heel je hart: je wenst diegene vanuit je hart een hele fijne verjaardag. Vandaar dat van harte gefeliciteerd met je verjaardag zo vaak gebruikt wordt.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag is dus heel erg leuk om te horen te krijgen op je verjaardag, of om tegen iemand te zeggen op zijn of haar verjaardag. Je zegt van harte gefeliciteerd met je verjaardag vaak niet hardop, maar plaatst het bijvoorbeeld op een leuke kaart. Vaak staat op veel kaarten al de leus ‘van harte gefeliciteerd met je verjaardag’, dat maakt het dus een stuk makkelijker! Je kunt de zin ook wat persoonlijker maken, door in plaats van het woord ‘harte’ te schrijven, er een hartje van te maken. Dat zorgt ervoor dat de kaart of het bericht een stuk persoonlijker wordt.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag kun je dus zowel gebruiken voor personen die je niet zo goed kent, als goede vrienden die je een leuke verjaardag wilt wensen. Je kunt van harte gefeliciteerd met je verjaardag op een kaart schrijven of je maakt er een wat persoonlijkere boodschap van met een hartensymbooltje. Het is in ieder geval altijd goed om iemand te feliciteren met de leus ‘van harte gefeliciteerd met je verjaardag’. Dan ben je er altijd van verzekerd dat de jarige persoon een leuke verjaardag zal hebben, mede dankzij jou!

van harte gefeliciteerd met je verjaardag